PROMOCIJA TURISTIČKIH POTENCIJALA PRIJEPOLJSKOG KRAJA

22.02.2018  |  Коментари: 0

Turistička organizacija Prijepolje organizuje 23.02.2018. (petak) u 17 h promociju turističkih potencijala opštine Prijepolje na Beogrsdkom sajmu turizma, hala4, štand Turističke organizacije regije zapadna Srbija.

 

Biće interesantno, bilo da ste Prijepoljac ili ne. Dođite

 

Promocija je održana i bila je dobro organizovana i dobro posećena. Poseti je doprinelo i Uruženje Prijepoljaca u Beogradu, koje je o ovom događaju obavestilo svoje članove i prijatelje. Promociji je prisustvovao i predsednik Opštine  Prijepolje i drogi zvaničnici, a predstavljanje lepota i znamenitosti Prijepoljskog kraja uradili su stručni pojedinci iz Turističke organizacije Prijepolje. Najvecu pažnju izazvao je Jadovnički maraton o kome se relativno malo zna.

 

’„Jadovnički ultramaraton“ je jedna od najzahtevnijih trka ovog tipa u našoj zemlji koja okuplja brojne sportiste koji se takmiče na planinskim stazama dužine 11 km, 22 km, 66 km. Staze prolaze pored prirodnih znamenitosti: Specijalnog rezervata prirode „Klisura reke Mileševke“, Predela izuzetnih odlika „Jadovnik-Ozren“ i Spomenika prirode „Slapovi Sopotnice“. Sportisti prolaze stazama koje čuvaju Pančićevu omoriku, jedinstvene lepote biljne i životinjske raznovrsnosti, Kur’an star oko 400 godina u džamiji Hisardžiku i fresku Belog anđela u manastiru Mileševa.’

 

B. Špica

Коментари(0)
Пошаљи коментар
Ostavi komentar
Име и презиме
E-mail
Коментар
Zbog spama unesi kod :